De voordelen van hardlopen.

Door Simon - 11 november 2020 om 10:45

Wij als mens zijn gemaakt om te lopen en het is daarom ook geen verassing dat hardlopen vele voordelen met zich mee kan brengen

Met één keer per week hardlopen ten opzichte van niet hardlopen profiteer je al van vele voordelen volgens Pedisic et al (2019) en heb je vooral impact op het uithoudingsvermogen.

Je zou positieve impact op hartfunctie, overgewicht en lichaamshouding kunnen hebben al is hier nog niet een sterke bewijslast voor.

Ook zou je als gezond individu het risico op hart/vaatziekten, kanker en longziekten kunnen verlagen en dat simpelweg door te bewegen.

Het lijkt niet zo te zijn dat vaker dan één keer per week hardlopen gelijk ook meer voordelen met zich meebrengt. Onze ervaring zegt dat het aardig precies komt met wat voor jou in het voordeel werkt.

Uit onze ervaring kan je door de juiste prikkels te geven ook impact maken op een hoog cholesterolgehalte, diabetes type II, hoge bloeddruk, metabolisme en structuren als bot en kraakbeen. Ook zien we dat hormonaal gezien een te grote mate van hardlopen kan leiden tot overproductie van stresshormonen. Hiermee zou je juist alle voordelen naar de negatieve kant ombuigen.

Daarnaast is het belangrijk dat je over een sterk en goed functionerend spiersysteem beschikt. Dit werkt preventief tegen het ontwikkelen van pijntjes en blessures.

Om al deze voordelen naar jouw hand te kunnen zetten is het belangrijk dat je in de basis goed voor jezelf zorgt, goed slaapt, goed met voeding omgaat en de juiste stressmindset hebt.

Wij helpen je de juiste basis te creëren, sterk te worden en verantwoord te beginnen met hardlopen.

Geïnteresseerd? Neem contact op om te beginnen!


Meld je aan voor de gratis CHECK-UP!

In 20 minuten creëren we inzicht in de oorzaak van jouw klachten en bekijken we de mogelijkheden. Meld je aan door contact op te nemen en vermeld daarbij ‘Gratis CHECK-UP’.


Homepage