Het doel is om samen met jou zo snel mogelijk naar een pijnvrije versie van jezelf toe te werken.


De behandeling

Lees hieronder hoe we in circa 45 min per consult te werk gaan.


Inventarisatie

Tijdens de eerste behandeling brengen we zo veel mogelijk in kaart om zo meer impact te kunnen maken. Pijn heeft zelden één aantoonbare oorzaak. Het is bijna altijd een samenloop van meerdere factoren die de pijnklachten in standhouden. 


Educatie

Inzicht krijgen in jouw eigen gezondheid en ingeslepen patronen is essentieel. Door meer kennis en bewustwording kom je erachter waarom jouw pijnklacht aanhoudt.


Bewegen

Niet bewegen is zelden een optie. Het stimuleert het herstellende vermogen van je lichaam. Met de juiste stimulus verbreken we ingeslepen patronen en prikkelen we het lichaam om sterker te worden.


Leefstijladvies

Naast beweging heb je veel patronen waarin jij als persoon gewend bent te leven. Pijn kunnen we niet fixen of genezen, het bepaalt zelf wanneer het komt en gaat. We weten inmiddels dankzij wetenschappelijke inzichten dat leefstijl doorslaggevend is bij pijnmanagement.

 

Onbegrepen klachten, blessures en revalidatie

Tot nu toe heb ik al ervaring met een groot scala klachten en en verschillende blessures en de lijst wordt steeds uitgebreider. De meeste mensen komen bij Simon Sportief met chronische pijn en onbegrepen klachten.

Vaak zijn deze mensen met hun  klachten al bij andere specialisten geweest, waarbij ook beeldvorming (echo, Röntgen, MRI) geen duidelijkheid heeft kunnen scheppen over de ontstaanswijze van de klachten. Zo is het mijn uitdaging om met jou de juiste puzzelstukken bij elkaar te zoeken.

Ook zie ik veel overbelasting en sport gerelateerde klachten. Jouw leefstijl heeft de grootste rol bij het managen van klachten. Zo is pijn ook erg afhankelijk van emoties, stress, slaap, voeding, ademhaling en het immuunsysteem. Hoe beter jij je voelt, hoe minder pijn je zult ervaren.

Er zijn dus een heleboel pijnklachten en blessures waarvoor je bij mij terecht kunt. Hieronder zijn een aantal voorbeelden waarin ik mij specialiseer.

 
 • Rugklachten
 • Hernia
 • Frozen shoulder
 • Chronische pijn
 • Gewrichtsklachten
 • kniepijn
 • Meniscus, (kruis)banden,
 • Patellofemorale pijn
 • Nekpijn
 • Migraine
 • Fibromyalgie

 

Staat je klacht, aandoening of blessure er niet tussen? Doe de gratis check-up!


EQOLOGY Voedingssupplementen

Wil je optimaal kunnen herstellen en vitaler worden? Dan is het aan te raden om aan de basisvoeding ook voedingssupplementen toe te voegen. Ik werk samen met het Noorse bedrijf EQOLOGY.

Het produceren van 100% natuurlijke voedingssupplementen voor een beter en gezonder leven is waar EQOLOGY voor staat. De kwaliteit van de producten die EQOLOGY produceert onderscheid haar ten opzichte van andere producenten.

 

Bestelaccount aanmaken

 

 

Meld je aan voor een gratis CHECK-UP!

In 20 minuten creëren we inzicht in de oorzaak van jouw klachten en bekijken we de mogelijkheden. Meld je aan door contact op te nemen.